Ieder half jaar naar de tandarts

Iedereen weet dat tandartsen aanraden om één keer in het half jaar op controle te komen. Bij de meeste tandartsen wordt het volgende controlebezoek meteen gepland, zodat er een datum is vastgezet. Maar waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om het gebit iedere zes maanden te laten nakijken?

Het belang van periodieke controle

Het is belangrijk om ieder half jaar naar de tandarts te gaan omdat veel mondproblemen kunnen worden behandeld of zelfs voorkomen als ze bij een controle worden opgemerkt. Het gebit heeft door ons dieet en onze levensstijl flink wat te verduren en daardoor kunnen mondproblemen ontstaan. Bij de periodieke controle wordt gecontroleerd op gaatjes en wordt er gekeken naar de conditie van het tandvlees. Ook kijkt de tandarts of er ontstekingen aan het gebit zijn. De tandarts bepaalt of het nodig is om over te gaan tot behandeling. Als u gaatjes heeft maakt u meteen een nieuwe afspraak om de gaatjes te laten vullen. Indien nodig kan de tandarts u doorverwijzen naar een orthodontist, een kaakchirurg of een mondhygiënist. Een ander onderdeel van de periodieke controle is het reinigen van het gebit. Tandplak en tandsteen worden verwijderd met speciale instrumenten zodat uw gebit weer fris en schoon is.

Een mooi en gezond gebit

Iedereen wil een mooi en gezond gebit met stralend witte tanden. Om een mooi gebit te krijgen is het belangrijk om uw mond goed te verzorgen. Daar hoort natuurlijk het dagelijkse poetsen en flossen bij, maar ook een bezoek aan de tandarts is daarbij van belang. Tandenpoetsen met een elektrische borstel wordt sterk aangeraden door tandartsen, omdat dit een beter effect heeft dan een gewone handmatige tandenborstel. De tandarts controleert uw gebit en weet welke behandelingen er nodig zijn bij problemen. Als u ieder half jaar naar de tandarts gaat worden gaatjes op tijd geconstateerd en voorkomt u dat het gat groter en pijnlijker wordt.