Angsttandarts in Groningen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Angst tandarts Groningen

Het moge duidelijk zijn, dat veel patiënten niet staan te springen om een bezoek te brengen aan de tandarts. Hoewel de tandarts u juist helpt bij het voorkomen of verhelpen van complicaties aan het gebit zijn veel mensen bang voor eventuele vervolgbehandelingen. Ook de apparatuur in de behandelkamer is niet voor iedereen even fijn. Gelukkig zijn er tips die u kunt volgen om uw angst voor de tandarts af te laten nemen. Mocht u een dermate grote angst hebben dat u een bezoek aan de tandarts voortdurend uitstelt of helemaal niet meer gaat, dan is het aan te raden om hulp in te schakelen. Door uw gebit niet te laten onderhouden door een tandarts kunnen er grotere problemen ontstaan die u maar al te graag wilt voorkomen. Daarbij wordt bij een periodieke controle nooit een behandeling zoals het vullen van een gaatje of het plaatsen van een kroon uitgevoerd. Uw angst voor een daadwerkelijke behandeling kunt u samen met de angsttandarts in Groningen vooraf bespreken.

Angst voor de tandarts laten afnemen

Bang zijn voor een tandarts of de behandelingen van een tandarts is niet nodig, want de tandarts helpt u om uw gebit vitaal te houden. Toch kennen veel mensen angst, wat voornamelijk gerelateerd is aan het verliezen van de controle tijdens een behandeling. Veel mensen weten niet wat ze tijdens een behandeling kunnen verwachten, waardoor ze in de stress schieten. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waardoor u de controle terugkrijgt.

Tips van de angsttandarts in Groningen

Spreek vooraf bijvoorbeeld met uw tandarts in Groningen af, dat hij of zij u tijdens de behandeling op de hoogte houdt van de handelingen die hij of zij uitvoert. Ook kunt u vaak met een klein spiegeltje meekijken tijdens de behandeling, zodat u precies ziet wat er gebeurt. Tot slot kunt u een teken met de tandarts afspreken zodat deze direct stopt als u een hevige pijn ondervindt.