Brillen speciaal voor computergebruik zijn op het moment heel erg populair en worden steeds vaker aangeschaft. Er zijn natuurlijk een hoop andere soorten brillen, maar iedere bril heeft weer een andere toepassingen. Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig en intensief op een korte afstand te kijken. Tegenwoordig doen we dit wel en kijken we vaak de hele dag naar het beeldscherm. Je kunt bijvoorbeeld thuis veel aan het gamen zijn, maar ook een computer gebruiken op het werk. Dit brengt verschillende nadelen met zich mee en natuurlijk ook lichamelijke klachten. Een computerbril kan echt het verschil maken en ervoor zorgen dat je minder last krijgt van de klachten.

Een computerbril wordt ook wel een beeldschermbril genoemd en het is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm. Dit maakt het voor jouw ogen een stuk makkelijker om te schakelen tussen je beeldscherm en dingen van dichtbij. Je ogen hoeven zich op deze manier minder in te spannen en hierdoor raken ze minder snel vermoeid. Wanneer heb je nu eigenlijk een beeldschermbril nodig? En wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer heb je een computerbril nodig?

Wil jij weten wanneer je nu precies een computerbril nodig hebt? Dat is natuurlijk handig om te weten, maar het is vooral verstandig om een beeldschermbril te nemen als je lang achter de computer zit. Zo kan het zijn dat je meerdere uren per dag achter de computer aan het werk bent. In dit geval is het sowieso handig om een beeldschermbril te gebruiken, zodat je ook een stuk beter kunt werken. Merk jij dat je aan het einde van de dag last krijgt van vermoeide ogen? Dan is het misschien ook een goed idee om een beeldschermbril te gebruiken. Als je regelmatig op de computer spelletjes aan het spelen bent, is het ook handig om een beeldschermbril te gebruiken.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Veel mensen vragen zich af of ze een vergoeding kunnen krijgen voor een computerbril. Het werken achter een beeldscherm wordt een steeds groter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Bijna alles moet namelijk uitgevoerd worden achter een computer en dit betekent dat werkgevers je moeten helpen. De meeste werkgevers zijn daarom verplicht om een gedeelte van de kosten te betalen. Dit is volgens de Arbowet verplicht en moet dus ook nageleefd worden door de werkgevers.

Montuur voor je computerbril kiezen

Computerbrillen zijn er in diverse soorten en maten, hierbij is het van belang om een goed montuur uit te kiezen. Je wilt natuurlijk een prachtige computerbril dragen en dit betekent dat je moet kiezen uit diverse monturen. Sommige monturen kunnen heel erg duur zijn en andere zijn juist weer een stuk goedkoper. Kies een montuur uit bij www.mijnleesbril.nl dat helemaal bij jouw hoofd past, zodat je deze ook echt kunt dragen op het werk. Daarnaast is het natuurlijk van belang om te kiezen voor kwaliteit. Zodat je lang gebruik kunt maken van de beeldschermbril, ideaal toch?