Kronen en bruggen in Groningen plaatsen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Kronen en bruggen Groningen

Bent u gevallen, waarbij een deel van uw tand of kies is afgebroken? Of heeft u bijvoorbeeld dermate last van tandplak op uw tanden dat een natuurlijk herstel van de tand of kies onmogelijk wordt? In beide gevallen kan de tandarts u van uw pijn en probleem afhelpen door een kronen of bruggen in Groningen te plaatsen in uw gebit.

Kronen en bruggen plaatsen in Groningen

Met een kroon of brug is het mogelijk om u uw volledige kauwvermogen terug te geven en gaten in uw gebit op te vullen. Het is toch een aanzienlijk minder mooi gezicht als u een getrokken kies in uw gebit niet laat opvullen? Enig nadeel aan het plaatsen van een kroon of brug is de tijd die een dergelijke behandeling kost. Het vullen van een gaatje in een tand is vaak in één behandeling klaar, terwijl u voor het plaatsen van een brug of kroon terug zult moeten komen in het merendeel van de gevallen.

Hoe werkt een kroon?

Een kroon is een klein porseleinen kapje, die precies over de vorm van uw tand of kies past en zo de oude vorm herstelt. Dit is een ideale oplossing als er een stukje van uw tand of kies is afgebroken, of als de tandarts een deel van de tand moet afschuren door complicaties. U merkt niks van de kroon, behalve dat het kauwen weer makkelijker zal gaan.

De werking van een brug

Waar een kroon voornamelijk bedoelt is voor het herstel van een tand of kies, kan een brug een gat in uw gebit opvullen. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als de tandarts een tand of kies uit uw gebit getrokken heeft. Mocht het hierbij niet mogelijk zijn om het gat op te vullen met behulp van een beugel, vormt een brug de beste oplossing. Ook van de brug zult u weinig merken.