Periodieke controle in Groningen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Periodieke controle GroningenEen schoon, gezond en verzorgd gebit onderhouden is niet altijd even makkelijk. Hoewel u met het poetsen van uw tanden al een heel eind kunt komen is het vrijwel onmogelijk om hierbij alle tandplak te verwijderen. Als gevolg hiervan ontstaat zogenaamd tandsteen, vaak tussen of achter uw tanden op plekken die moeilijk bereikbaar zijn met een tandenborstel. Deze zwarte laag ziet er niet bepaald verzorgd uit en kan op termijn ook zorgen voor gaatjes en andere irritaties aan uw tanden en kiezen. Iets wat u vanzelfsprekend zo goed mogelijk wilt voorkomen, net als andere complicaties aan uw gebit! Door een periodieke controle in Groningen uit te laten voeren bij onze tandarts worden dergelijke problemen voorkomen en blijven uw tanden en kiezen vitaal. Naast een periodieke controle bij de tandarts kan ook een bezoek aan de mondhygiënist helpen om uw gebit gezond te houden. Een mondhygiënist kan weliswaar geen gaatjes vullen of kronen plaatsen, maar helpt u wel bij het verwijderen van tandsteen en het verhelpen van een slechte adem.

Werking van een periodieke behandeling in Groningen

Het wordt aangeraden om minimaal eens per jaar, liever eens per half jaar, een bezoek te brengen aan uw tandarts in Groningen. Een tandarts zal tijdens een periodieke controle geen behandeling uitvoeren, op een reiniging van het gebit na. Wel kan een tandarts u verzoeken een vervolgafspraak te maken, als de tandarts bijvoorbeeld gaatjes aantreft, de noodzaak ziet van het plaatsen van een kroon of brug, enzovoorts.

Wanneer u last heeft van tandsteen in uw gebit, zal een tandarts dit in veel gevallen tijdens de periodieke controle voor u verwijderen. Zo worden verdere ontstekingen en het ontstaan van gaatjes voorkomen.

Noodzaak van periodieke controles

Zeker op jonge leeftijd is het van groot belang dat u regelmatig langs de tandarts gaat voor een periodieke controle. Tot na de puberteit zijn tanden en kiezen gevoelig, waardoor gaatjes en andere vervelende complicaties snel kunnen ontstaan. Maak een afspraak voor een periodieke controle in Groningen!