Prothese in Groningen laten plaatsen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Prothese in Groningen laten plaatse

Door de huidige technieken die tandartsen gebruiken is het herstellen van een tand of kies over het algemeen mogelijk met het gebruik van een brug of kroon. Bij het afbreken van een stukje tand of kies zal een tandarts u een kroon aanraden, terwijl bij het volledig verdwijnen van een tand of kies een brug voordehand ligt. Wanneer u meerdere tanden of kiezen verloren bent, of het plaatsen van een burg niet mogelijk blijkt te zijn, vormt het plaatsen van een prothese in Groningen een oplossing. Dit kunt u vergelijken met een onderdeel van een kunstgebit, wat in z’n geheel ook een prothese vormt.

Een prothese aanbrengen in Groningen

In tegenstelling tot een brug of een kroon ligt een prothese los in uw gebit zodat u deze ’s nachts uit kunt doen. De prothese kunt u laten maken door uw tandarts in Groningen, maar deze kan dit in overleg met u ook laten doen door een bedrijf gespecialiseerd in protheses. Het is van essentieel belang om een prothese te maken die aansluit bij de vorm van uw kaak en mondspieren.

Hoe werkt een prothese?

Omdat een prothese of kunstgebit los in uw mond ligt zal deze op een andere manier vastgehouden moeten worden. U wilt immers niet dat uw kunstgebit continu beweegt tijdens het eten of op uw werk! Door de laag aan de onderzijde van de prothese en het speeksel tussen de prothese en uw tandvlees zuigt de prothese zich als het ware vast. Doordat de prothese perfect aansluit bij de vorm van uw kaken en mondspieren, neemt uw kauwvermogen niet of nauwelijks af wanneer u kiest voor prothese in Groningen. Dit brengt wel het nadeel met zich mee dat u soms een nieuwe prothese nodig heeft of dat deze bevestigd moet worden met implantaten. Zeker op jonge leeftijd zullen uw kaken en mondspieren namelijk van vorm veranderen. De prothese past in dit geval niet meer goed. Mocht dit het geval zijn dan zorgen wij voor een prothese op maat!