Wortelpuntontsteking in Groningen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Wortelpuntontsteking in Groningen

Een wortelpuntontsteking brengt een bijna onverdraagbare pijn met zich mee waardoor een dergelijke ontsteking u niet kan ontgaan. Zoals de naam van deze ontsteking al enigszins doet vermoeden, bevindt een wortelpuntontsteking zich bij het uiteinde van de wortel van een van uw tanden of kiezen. Het nare aan een wortelpuntontsteking is dat deze niet van de een op andere dag ontstaat, maar dat het gaat om een langlopend proces. Vaak ontwikkelt de ontsteking zich in een paar maanden, waarna u de pijn van de ontsteking zult gaan voelen. Om snel weer van de pijn af te zijn kunt u kiezen voor het behandelen van de wortelpuntontsteking in Groningen.

Wortelpuntontsteking in Groningen verhelpen

Een snelle behandeling van de wortelpuntontsteking is noodzakelijk om de pijn bij u weg te kunnen nemen. Vermoedt u zelf last te hebben van een wortelpuntontsteking, bezoek de tandarts in Groningen dan voor advies! Uiteraard bent u ook welkom voor preventie, bijvoorbeeld door middel van een controle of bezoek aan de mondhygiënist.

Het ontstaan van een wortelpuntontsteking

De naam van deze ontsteking geeft al aan waar de uiteindelijke pijn vandaan komt. Toch begint een wortelpuntontsteking niet in het uiteinde van de wortel van uw tanden en kiezen. Om het ontstaan van deze ontsteking te begrijpen is het noodzakelijk om de opbouw van een tand of kies te kennen. Binnenin een tand of kies bevindt zich levend weefsel waarin zenuwen, bloedvaten en bindweefsel zitten. Men noemt dit ook wel het ‘pulpa’ van een tand. De ontsteking ontstaat als bacteriën via een gaatje in uw tand of kies naar de wortelpunt, via dit levende weefsel, kunnen komen.

Zeker wanneer u een gaatje niet laat behandelen door de tandarts, kan deze steeds dieper worden. Er komen immers steeds meer bacteriën in het gaatje terecht, door bijvoorbeeld de frisdrank die u drinkt, snoepjes, enzovoorts. Onder het glazuur van een tand ligt het zogenaamde dentine, die uw wortel beschermt tegen bacteriën. Zodra deze laag wordt aangetast, kunnen bacteriën eenvoudig het begin van een ontsteking vormen in uw wortelpunt. Voorkom pijn, laat uw wortelpuntontsteking in Groningen behandelen!