In Groningen implantaten plaatsen

Bel nu <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Implantaten in Groningen plaatsen

Wanneer u een tand of kies verloren bent is het gebruikelijk om hier een brug of prothese voor in de plaats te zetten. U wilt immers niet de rest van uw leven met een leeg gat in uw gebit rondlopen! Dit ziet er enerzijds onverzorgd uit en laat daarbij ook uw kauwvermogen afnemen. Om een dergelijke brug of prothese goed te kunnen bevestigen zal een implantaat geplaatst worden. Voor de plaatsing van implantaten in Groningen kunt u bij ons in de praktijk terecht.

Implantaten in Groningen laten plaatsen

Een implantaat valt te vergelijken met een kunstwortel die op de plek van de verloren tand of kies gezet wordt. Ook bij een kroon kan een implantaat noodzakelijk zijn, in dat geval is er vaak maar een deel van een tand of kies verloren gegaan. Hoewel het gebruik van implantaten nog niet heel lang geleden ingevoerd is worden ze steeds vaker geplaatst door tandartsen.

Hoe werkt een implantaat?

Zoals eerder in dit artikel is aangehaald valt een implantaat te vergelijken met een kunstwortel die op de plek van een verloren wortel gezet wordt. Een wortel kan verloren gegaan zijn bij het trekken van een kies, een tand die uit uw gebit valt door een gebrek aan verzorging of een ongeluk, enzovoorts. Doordat het implantaat gemaakt is van titanium zal het bot van andere tanden of van de nog bestaande tand om het schroefje van het implantaat groeien. Titanium is namelijk biocompatibel, wat inhoudt dat het lichaam deze stof niet afstoot. Integendeel zelfs, de botgroei wordt door het titanium enigszins versneld! Dit is belangrijk om het implantaat op z’n plek te kunnen houden in uw gebit.

Hoewel implantaten relatief nieuw zijn, zijn negen van de tien behandelingen met het plaatsen van implantaten succesvol. Mensen die roken, last hebben van diabetes of al eerder een bothersteloperatie hebben ondergaan zijn gevoeliger voor het mislukken van een behandeling met implantaten. De tandarts kan u hierover adviseren, mocht het plaatsen van een implantaat in Groningen voor u noodzakelijk blijken.