Als je graag een goed gebit wilt hebben of juist je goede gebit wilt onderhouden zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit te laten lukken. Het verzorgen van je gebit is erg belangrijk. Tanden kunnen namelijk niet meer uit zichzelf herstellen. Als je jouw tanden dus verwaarloosd heb je straks geen tand meer over. Als je dit dan nog wilt laten oplossen door een tandarts kunnen de kosten erg hoog oplopen, om ook dit te voorkomen is het dus verstandig je gebit goed te verzorgen.

Poets je tanden op de juiste manier

Hopelijk poetst iedereen zijn tanden, alleen lang niet iedereen doet dit op de juiste manier. Als kind leer je dat je twee minuten moet poetsen, soms wordt dit zelf bijgehouden met iets van een timer, maar naarmate je ouder wordt let je hier minder op. Terwijl dit juist nog belangrijk blijft. Twee minuten poetsen, twee keer per dag en dan de binnenkant, buitenkant en de bovenkant.

Gebruik passende tandpasta

Er zijn erg veel verschillende soorten tandpasta’s, belangrijk is het om een goede te gebruiken. Wat in ieder geval noodzakelijk is voor een goede tandpasta is, dat de tandpasta fluoride bevat. Als dat zo is kun je vervolgens kiezen wat het beste bij jouw tanden past. Als je bijvoorbeeld snel last hebt van gevoelig tandvlees kun je het best een tandpasta nemen die hier ook goed voor zorgt.

Kies voor een elektrische tandenborstel

Het is bewezen dat een elektrische tandenborstel je tanden beter reinigt. Dit komt omdat ze vaak een ronde borstelkop hebben die goed om je tand past. Ook draait deze rond waardoor stukjes die nog tussen je tanden zitten gemakkelijk losraken. Je tanden zijn dus met een elektrische tandenborstel beter gereinigd.

Reinig ook moeilijk bereikbare plekken

Ook moeilijk bereikbare plekken zijn belangrijk om te reinigen. Als je dit niet goed doet zou het zo kunnen dat je alsnog last krijgt van ontstekingen of infecties. Om dit te voorkomen is het verstandig om je tanden goed te flossen en te ragen. Hiermee haal je alles tussen je tanden op de goede manier weg. Flossen kan met simpel flosdraad. Ragen doe je met ragers, bijvoorbeeld lactona ragers of interprox ragers. Beide zorgen ervoor dat alles wat nog tussen je tanden is blijven zitten nu ook weg is.

Breng regelmatig bezoek aan de tandarts

Een bezoekje brengen aan de tandarts is iets wat niet iedereen jaarlijks doet, toch is dit zeker aan te raden. Een tandarts controleert je tanden op verschillende dingen. Zo kijkt hij naar gaatjes en kijkt hij of je glazuur nog in orde is. Door dit regelmatig te doen is er een kleinere kans dat er grote problemen komen met je gebit.

Ook de mondhygiënist is iemand waar een regelmatig bezoek een goed idee is. Zij controleert andere dingen dan wat de tandarts doet. Een mondhygiënist kijkt bijvoorbeeld ook naar je tandvlees en of hier nog alles goed mee is. Als zij iets tegenkomt zoals een gaatje stuurt ze je door naar de tandarts om daar naar te laten kijken.