De tandheelkundige zorg verandert, het past zich aan naar de nieuwste trends op tandheelkundig gebied. Denk aan een verschillende dekking bij zorgverzekeraars, die het aantrekkelijker maken om bijvoorbeeld te kiezen voor een kunstgebit, maar denk ook aan een veranderende markt. Niet iedere consument kiest voor een Nederlandse tandarts en ook niet iedere tandarts kiest voor een Nederlandse praktijk. Wij monitoren de trends in de tandheelkunde nauwkeurig en spelen waar nodig in op deze trends. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de nieuwste methodieken voor de behandeling van onze patiënten, nieuwe behandelingen om de mondzorg te kunnen verbeteren, enzovoorts.

Tandartsbehandelingen in het buitenland

Een van de trends die momenteel gaande is binnen de tandheelkunde, is het overstappen van consumenten naar een buitenlandse tandarts. Dit principe noemt men ook wel ‘tandheelkundig toerisme’, waarbij een patiënt voor een specifieke behandeling naar bijvoorbeeld Turkije of Hongarije vertrekt. Tandartsbehandelingen zijn in deze landen in de meeste gevallen veel goedkoper, terwijl de kwaliteit niet per definitie minder hoef te zijn. Ook veel tandartsen kiezen namelijk voor een vertrek naar het buitenland, omdat de vraag naar tandheelkundige zorgverleners elders hoger is. Het voordeel van uw eigen tandarts is dat de tandarts weet welke behandelingen en complicaties u eerder al heeft laten behandelen.

Meer vrouwelijke tandartsenTandheelkunde

Buiten het feit dat veel consumenten kiezen voor een buitenlandse tandarts voor specifieke behandelingen, neemt ook het aantal vrouwen binnen de tandheelkundige zorg toe. Waar 70% van de tandartsen tot voor kort nog man was, is dit percentage inmiddels flink aan het afnemen. Steeds meer vrouwelijke tandartsen kiezen voor het openen van een eigen praktijk, of voegen zich bij een bestaande praktijk.

Het zijn slechts twee voorbeelden van trends in de tandheelkunde. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, denk bijvoorbeeld aan de technieken voor behandelingen of instrumenten voor de uitvoering hiervan.