Ben je student en ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je wettelijk verplicht om een zelfstandige zorgverzekering te hebben. Natuurlijk wil je de kosten zo laag mogelijk houden. Het studentenleven is immers al duur genoeg. Gelukkig kun je een speciale zorgverzekering voor studenten afsluiten. Hiermee spaar je heel wat euro’s uit.

Een vergelijkingssite, zoals Ikvergelijknu, helpt je om een voordelige studenten zorgverzekering met een passende dekking te vinden. Hier kun je de prijzen en de voorwaarden van de diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig een voordelige ziektekostenverzekering.

Aanvullende tandartsverzekering

Heel veel studenten kiezen ervoor om de basiszorgverzekering uit te breiden met een aanvullende tandartsverzekering. Een tandartsverzekering vergoedt een bepaald percentage van de tandartskosten. Meestal is dit 100 procent, maar dit kan ook 75 procent zijn. Verder hanteren de verzekeraars een maximale vergoeding per jaar. Dit kan bijvoorbeeld een vergoeding zijn van maximaal 250 tot 500 euro per jaar.

Dekking tandartsverzekering

Als je een studenten zorgverzekering met aanvullende tandartsverzekering afsluit, dekt je verzekeraar de ziektekosten, zoals een ziekenhuisbehandeling. Daarnaast zijn de tandartskosten helemaal of voor een gedeelte gedekt. Bij de meeste verzekeraars geldt:

  • Een vergoeding van 100 procent voor de preventieve controle, het aanbrengen van vullingen, het trekken van een tand of kies, de kosten van mondhygiĆ«ne en een second opinion.
  • Een vergoeding van 75 procent voor tandheelkundige kosten die weinig voorkomen, zoals het plaatsen van een inlays, een brug of een kroon.

    Het vergelijken van zorgverzekeringen voor studenten is erg zinvol. Door dit te doen, kom je binnen een paar minuten te weten of het slim is om van zorgverzekeraar te veranderen. Een overstap kan je al snel een flinke kostenbesparing opleveren.