Je tanden poetsen is net zo gewoon als elke dag uit bed stappen, je schoenen aan trekken, naar het toilet gaan, en eten en drinken. Toch is er een groot verschil tussen deze voorbeelden en het poetsen van je tanden.

 

Het verschil is dat het poetsen van je tanden niet iets is wat automatisch gaat zoals wakker worden en naar het toilet gaan. Ondanks dat is het wel iets dat je elke dag zou moeten doen, en het liefst zelfs 2 keer per dag.

 

Slapen, eten en drinken en naar het toilet zijn dingen die je lichaam automatisch doet, althans je krijgt een sterk signaal dat het gebeuren moet. Voor tandenpoetsen is dat er niet. Het signaal komt pas wanneer je pijn in je mond krijgt door een gaatje of een ontsteking en daardoor bij de tandarts zit. Maar dat is juist hetgeen wat je wilt voorkomen.

Waar is tanden poetsen goed voor?

 

Meerdere dingen. De absolute nummer één reden om je tanden goed te verzorgen is je gezondheid. Veel mensen vergissen zich hier in. Je mond is een bron van bacteriën en ziektes. Wanneer je deze niet goed verzorgd kun je ziek worden.

 

Om goed te kunnen eten, heb je je tanden nodig. Nog een reden waarom je mondhygiëne zo belangrijk is. Natuurlijk zijn er allerlei oplossingen zoals een prothese voor wanneer je helemaal geen tanden meer hebt. En er zijn tal van andere mogelijkheden bij de tandarts wanneer je gebit niet meer functioneert zoals dat hoort.

 

Uiteraard wilt je al deze problemen voorkomen, en is het belangrijk dat je goed voor je persoonlijke mondhygiëne zorgt.

 

Begin de dag met een lach.

 

Een mooi motto! Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je een slecht gebit hebt, vieze gele tanden door bijvoorbeeld het roken ens lecht poetsen. Dan laat je onbewust / bewust je tanden niet graag zien, want ondanks dat je dit zelf in controle hebt. Weet je dondersgoed dat je niet zo goed bent in het poetsen van je tanden.

 

Je tanden zijn niet alleen belangrijk voor je lichamelijke gezondheid maar dus ook voor de geesteli

 

jke gezondheid. Want laten we eerlijk zijn, iemand die goed in zijn vel zit en durft te lachen is een stuk beter bezig met zijn of haar gezondheid.

 

Daarnaast zijn je tanden representatief voor jezelf. Net als je complete uiterli

 

jke verzorging, zoals je hygiëne, kleding en je hele voorkomen. Tanden zijn daar een belangrijk onderdeel van. Iemand die veel aandacht besteed aan zijn uiterlijk om deze gezond te houden wordt veel serieuzer genomen dan iemand die dit niet doet. Zelfs wanneer alles tip top is, op je tanden na. Mensen met bruine of gele tanden stralen nu eenmaal iets onhygiënisch uit.

Hoe kun je je tanden het beste verzorgen?

 

Hoewel het antwoord op deze vraag erg simpel is. Is dit voor de meeste mensen niet haalbaar. De redenen zijn uiteenlopend. Niet iedereen hecht er even veel waarde aan of ziet het belang niet in. Natuurlijk hopen wij dat na het lezen van dit artikel meer mensen het belang van goede tandverzorging inzien.

Poets je tanden goed.

 

De makkelijkste manier om voor een gezond gebit te zorgen is door minimaal 2 keer per dag je tanden goed te poetsen. Dit betekend dat je hier de tijd voor moet nemen. Neem minimaal 4 minuten de tijd om je tanden te poetsen. Werk met een systeem, begin bij bijvoorbeeld je ondergebit met je verstandskies. Werk zo naar buiten toe naar de andere kant. Ga langs elke tand en ga pas naar de volgende tand nadat je alle zijden hebt gehad. De voorkant, achterkant en bovenkant van je t

 

 

anden en kiezen. Neem voor de onderkant 2 minuten en voor de bovenkant twee minuten de tijd.

Gebruik een goede tandenborstel.

 

 

 

Het gebruik van een goede tandenborstel is essentieel. De meeste mensen poetsen te lang met hun tandenborstels. Wanneer je elke dag 2 keer je tanden poetst, dan is het raadzaam om elke 3 maanden je tandenborstel te wisselen voor een nieuwe. Afhankelijk van je gebit kun je ook verschillende tandenborstels nemen. Laat je hierin adviseren door je tandarts.

 

Vervolgens kun je in een winkel waar ze tandenborstels verkope

 

n zoals de kruidvat of Etos een tandenborstel kopen. Raadzaam is om bij een online drogisterij een tandenborstel te kopen, online is er namelijk veel meer keuze in tandenborstels. Klik hier voor een korting bij Drogisterij.net.

 

Je hebt daar een groot aanbod van verschillende tandenborstels. Elektrisch en niet elektrisch. Daarnaast vind je veel mondverzorgingsproducten die je naast het tandenpoetsen kunt gebruiken voor een optimale mondhygiëne.

 

Neem bijvoorbeeld de tandpasta. Ook deze is belangrijk, je hebt veel verschillende soorten, hoeveel de meeste leunen op een marketingstrategie en verder niet zo speciaal zijn als dat ze doen voorkomen. ZIjn er wel degelijk erg goede soorten tandpasta verkrijgbaar. Denk hierbij aan Sensodyne en Elmex. Laat je hier wederom over adviseren door je tandarts.

 

 

Overige mondhygiëne oplossingen.

 

Voor de meeste mensen houdt het wel op bij tandenpoetsen. Omdat de meeste mensen dit niet goed doen en het altijd beter kan. Moet je ook regelmatig flossen. Hiermee houdt je je tandvlees gezond en voorkom je dat het gaat ontsteken.

Door met flosdraad tussen je tanden heen en en weer te bewegen tegen je tandvlees aan, haal je etensresten weg. Deze zouden anders blijven zitten en gaan ook niet altijd met poetsen weg.

 

Waardoor het gaat ontsteken. Dit kun je herkennen aan wanneer je tandvlees bloed tijdens het tandenpoetsen. Poets daarom regelmatig je tandvlees ook goed. Samen met elke dag een keer flossen houd je zo je tandvlees gezond. Zo voorkom je ook tandsteen.

 

Elke tandarts in Nederland kan beamen dat ze niet vaak genoeg kunnen zeggen tegen mensen: poets je tanden goed. Elke dag weer. Het is iets waar veel mensen laconiek mee omgaan. Ook ouders met kinderen moeten beter de tanden van hun kinderen poetsen. Er zijn in Nederland ontzettend veel kinderen met gaatjes in hun melkgebit. Dit is erg verontrustend. Want dit kan bijna alleen maar wanneer je kind zoveel snoep eet en bijna nooit poetst. Ook het drinken van cola is erg gevaarlijk voor jonge kinderen en erg slecht voor je gebit. Toch lijken veel mensen hier maling aan te nemen.

 

Ook verzekeringstechnisch is het een probleem voor veel mensen. Niet alles is namelijk meer standaard verzekerd met een tandartsverzekering en zelfs met een aanvullend pakket moet je in veel gevallen nog zelf geld bij betalen. Dit is allemaal te voorkomen door goed te poetsen en te flossen.

 

Je persoonlijke mondhygiëne is goud waard!