Kijk bij de verzekering wat je echt nodig hebt. Vergelijk ze goed op de beste zorgverzekering 2018. Bij een basisverzekering worden de controles vergoed. Als je geen beugel hoef of nooit gaatjes en je doen eigenlijk alleen maar tandartsbezoekjes dan is het niet nodig om een aanvullende tandarts verzekering af te sluiten. Omdat dat zonde is van je geld als je er toch geen gebruik van maakt. Maar let op als je kinderen hebt en die worden 18 jaar en je hebt een basisverzekering dan valt het kind niet meer onder de basisverzekering. Vanaf 18 jaar moeten zij een eigen verzekering afsluiten. Dit maakt niet uit welke verzekering ze mogen kiezen wat ze willen.

Verwisselen van zorgverzekering?
Bent je nu verzekerd bij een andere zorgverzekering en je wilt naar een andere overstappen. Zorg dan dat je er een hebt gevonden en je bij je nieuwe verzekeraar ben geaccepteerd, zorg dan pas na dat je een nieuwe hebt gevonden dat je bij je ouder zorgverzekering niet meer verzekerd bent.

Aanvullende tandarts verzekering
Bij elke tandartsverzekeringen zijn de percentages anders. Ze mogen zelf bepalen hoeveel ze vergoeden. Maar let op hoe hoger het percentage wat word vergoed hoe meer premie je moet betalen. Bij het kiezen van een aanvullende tandarts verzekering krijg je het volgende vergoed.
Je krijgt 100% vergoed bij: mondhygiƫne, trekken van kiezen of tanden en het vullen van gaatjes. Je krijgt bij 75% vergoed bij: het plaatsen van kronen en bruggen. Dit heb je niet bij een basisverzekering dan valt dit erbuiten en zou je dus deze behandelingen uit je eigenzak moeten betalen. We weten allemaal dat een aanvullende tandartsverzekering prijzig is. Dus je zou zorgtoeslag kunnen aanvragen. Iedereen heeft hier recht op. En hiermee kan je een deel van je zorgpremie betalen. En het wordt aangeraden om je premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Want dit kan je korting opleveren.