Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit zal overkomen kan de hulp van onze tandarts soms direct noodzakelijk zijn. Het maken van een reguliere afspraak is daarbij niet voldoende om de klachten aan uw gebit te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan een vreselijke kiespijn, een tand die afgebroken is bij een val of andere schade aan uw gebit. Het is echter niet altijd direct noodzakelijk om een spoedafspraak bij de tandarts te maken, soms kunnen behandelingen een dag wachten. Als u bijvoorbeeld veel last heeft van uw tandvlees hoeft dit niet dezelfde dag nog verholpen te worden. In sommige gevallen trekt de pijn namelijk na een nachtje slapen vanzelf weg! Daarbij kan onze tandarts niet altijd direct iets doen aan ontstoken tandvlees, soms is goed poetsen de enige oplossing.

Wanneer een spoedafspraak bij de tandarts maken?

Wanneer is het nodig om een spoedafspraak te maken? U dient vooral op basis van uw gevoel in te schatten of een directe behandeling bij de tandarts noodzakelijk is. Zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, kan dit bijvoorbeeld het geval zijn bij een afgebroken tand of kies. Dit kan uw kauwvermogen hinderen en doet daarbij vaak veel pijn. Ook wanneer u vermoedt een ontsteking te hebben aan bijvoorbeeld uw wortelpunt is de pijn soms ondraaglijk. In zulke gevallen is een spoedafspraak bij de tandarts de beste oplossing.

Ook het trekken van kiezen is een veel uitgevoerde behandeling tijdens spoedafspraken bij onze tandarts. Kiezen die tegen andere kiezen aandrukken of bijvoorbeeld ontstoken zijn, brengen een erg vervelende pijn met zich mee. Snel van deze pijn worden verlost is dan wel zo prettig.

Voorkom een spoedafspraak

Voorkomen is beter dan genezen! Om te voorkomen dat het maken van een spoedafspraak bij de tandarts noodzakelijk is, raden we u aan om minimaal één keer per jaar een afspraak voor een periodieke controle te maken. Een tandarts loopt uw gebit hierbij helemaal na op beginnende gaatjes of andere complicaties zodat deze niet in een later stadium vervelden complicaties of pijnklachten kunnen veroorzaken. Naast spoedingrepen en periodieke controles kunt u overigens ook bij ons terecht voor verschillende andere behandelingen.