Een bezoek aan de tandarts; we zien er allemaal tegenop, maar achteraf zijn we blij met onze stralende glimlach. De een ziet er tegenop omdat hij er gewoon geen zin in heeft en dan ander ziet er tegenop omdat hij last heeft van tandartsangst. Toch is het van groot belang dat je twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts brengt. De tandarts let er namelijk op dat je gebit gezond blijft en lost eventuele problemen voor je op.

Een schoon gebit

Allereerst is een bezoek aan de tandarts zeer belangrijk omdat de tandarts er op let dat je gebit gezond en schoon blijft. Uiteraard kun je thuis een hoop doen om je gebit schoon te houden, denk bijvoorbeeld aan twee keer per dag goed je tanden poetsen, elke dag flossen en regelmatig spoelen met mondwater. De tandarts ziet echter een hoop dingen die je zelf niet kunt zien en ook geeft de tandarts tips voor het schoonhouden van je gebit. Als je regelmatig naar de tandarts gaat, blijft je gebit schoon en is er minder kans op problemen.

Problemen op tijd opmerken

Natuurlijk kan het ondanks dat je er alles aan doet om je gebit schoon te houden toch gebeuren dat er een gaatje ontstaat. Een gaatje kun je zelf niet zien, hiervoor moet je echt naar de tandarts. Door regelmatig naar de tandarts te gaan zal het gaatje op tijd worden opgemerkt en zal het eenvoudiger zijn om het probleem op te lossen. Zo kun je voorkomen dat de tand moet worden vervangen door een kroon of implantaat. Regelmatig naar de tandarts gaan bespaart je dus een hoop pijn en geld.

Last van angst?

Ook als je het belang van de tandarts realiseert, kan het voor iemand met angst voor de tandarts erg eng zijn om naar de tandarts te gaan. Heb je last van tandartsangst? Bespreek dit dan met je tandarts, een tandarts met jarenlange ervaring zal weten hoe hij je kan helpen om je van je angst af te helpen. Ben je woonachtig in Friesland en op zoek naar een tandarts die je kan helpen? Je kunt zeker terecht voor behandelingen en tandheelkunde in Dokkum. Ook helpt het vaak om afleiding te zoeken tijdens de behandeling. Zet bijvoorbeeld een muziekje aan of vraag of er iemand met je mee gaat die je kan afleiden.