Gezond leven is steeds minder vanzelfsprekend! Er zijn tal van verschillende lekkernijen voor kinderen te koop, die hier al snel door verleid worden. Niet alleen als ze nog jong zijn, maar zeker ook wanneer ze naar de middelbare school gaan. Onderweg langs de supermarkt om nog snel een blikje energiedrank of wat snoep te halen. Dit is bijzonder gevaarlijk, aangezien het gebit heel eenvoudig kan worden aangetast in de puberteit. Deze aantasting heeft gevolgen voor de rest van het leven van je kind. Reden genoeg om je kind gezond op te laten voeden en hem of haar goed voor te lichten over de gevaren van een ongezond voedingspatroon.

Vul de vitamines van jonge kinderen aan

Om de weerstand van jonge kinderen op peil te houden, kan het slim zijn om vitamines voor kinderen te gebruiken. Zeker in een periode waarin de kans op een ziekte groot is, kan het gebruik van deze pillen slim zijn. De pillen zijn bij een drogisterij aan te schaffen, zonder hier een recept van de arts voor nodig te hebben. Het is logischerwijs aan te raden om voor gebruik altijd de bijsluiter door te nemen. Zo worden bijwerkingen voorkomen! Ook kun je voor voldoende vitamines zorgen, door je kind dagelijks twee stuks fruit te geven. Varieer hierbij in het type fruit wat je geeft.

Bezoek de tandarts en houd zoetigheid weg van je kinderen

Snoep en andere zoete snacks vallen doorgaans goed in de smaak bij kinderen. Toch is het erg belangrijk om het nuttigen van deze snacks te beperken. Geef je kinderen bijvoorbeeld alleen in het weekend een snoepje. Op deze manier voorkom je dat het kindergebit al op jonge leeftijd ernstig wordt aangetast. Het is daarbij belangrijk om zeker eens per half jaar langs de tandarts te gaan. De tandarts controleert het gebit niet alleen, maar reinigt deze ook.